Последвайте ме:
За контакти: +359889280028

Как да изберем декорация за детски рожден ден и да аранжираме правилно – съвети и тънкости

15.06.2022

Детски рожден ден тролчетата

Всеки детски рожден ден е важен, като започнем от първият, който често се съчетава с ритуала Свето кръщение и всеки следващ, който пък става все по-интересен за мъничетата, започващи да разбират какво се случва около тях. На колкото и години да става Вашето дете, планирането и подготовката за празника са важни за да направим деня красив, весел и изпълнен с празнично настроение. В статията ще Ви дадем съвети и идеи за украса на детски рожден ден, както и някои тънкости за да постигнете отлични резултати.

 Космонавтско парти

Първото и най-важно нещо е да изберем темата на празника и тя да е любима, и подходяща за детето, което има рожден ден. Напоследък доста актуални са темите с анимационни герои – Елза и Ана, Спайдърмен, Пес патрул, Макуин Светкавицата, русалката Ариел, таралежчето Соник, Калинката и Черният котарак, Пепа Пиг или пък приказни – Снежанка, Алиса, Хари Потър, еднорози, мечета, животни от джунглата, динозаври, космонавти и много други. Избирайки герой или тема, ние определяме водещата линия и цветовата гама в която ще декорираме.

Декорация на детски рожден ден с мечета

Втора стъпка – особено важно е да отбележим, че под внимание при планирането на мащаба и цветовете се взема и мястото, където ще разполагаме декорацията – вкъщи, в градина, в зала или ресторант, а също така и времето в което ще се празнува, особено ако става въпрос за тържество на открито. За да избегнем сблъсъка на цветове е хубаво да изберем голяма стена, с неутрални тонове, на която да се открои нашата декорация. Избягваме доколкото е възможно близко разположени прозорци и никога не поставяме декора пред прозорец, защото просветването на светлината в гръб, ще направи непосилно качественото заснемане на празника. При декорация на открито през деня, никога не разполагаме фотокъта на пряка слънчева светлина или на "шарена сянка" – от една страна рискуваме балоните ни да се матират и напукат от слънцето, от друга всички ще изглеждат намръщени на снимките или с огромни сенки под очите или полуосветени лица, ако светлината пада отгоре. При възникване на такава ситуация и ако не можете да решите къде да разположите декора си –  посъветвайте се с Вашият фотограф!

Украса за първи рожден ден на момиче

Още един важен съвет относно избора на цветове се отнася до избора на облекло. Колкото и да сте се постарали за декорацията на Вашето дете, избирайки дрешки в същата тема, с картинки или цветове, рискувате детето Ви да се превърне в част от декора и разглеждайки по-късно снимките от тържеството да се затрудните да го откриете. Избирайте облекло, което да има препратка или сходен цвят, за да кореспондира на темата, но никога изцяло. В противен случай, ще се сдобиете със снимки с цветни петна, глава и ръчички.

Украса за рожден ден Джунгла

Планирайте мащаба на Вашата декорация според броя на гостите, които очаквате. Например, искате да направите фотокът за снимки - представете си колко дечица и гости искате да обхванете в един кадър. Ако поставите фона, масичките и останалите декори прекалено близо, няма да можете да заснемете повече от 3-4 души наведнъж. Разполагайки елементите в дълбочина, децата имат възможност да „влязат“ в декора и той да оживее. Не забравяйте – декорацията е допълващ елемент на празника, истински важни винаги са хората, заради които е създадена и върху тях трябва да се насочи вниманието.

Декорация Маша и Мечока

При избора на балонна декорация – не се доверявайте на широко разпространените комплекти за декорация за органична арка. В тези сетове балоните никога не стигат за направа на хубава арка и са ви необходими поне 2 броя. Ако нямате възможност да се доверите на професионалист или искате да си направите декорацията самостоятелно – купете си минимум 4 пакета балони в различни размери и цветове. Например, спрели сте се на двуцветна арка – купувате си пакети с балони 13 см и 30 см от двата цвята, и поне по 3-4 балона с размер 40 см от цвят. Електрическите компресори вече са достъпни почти навсякъде и не са трудни за употреба. Надувайте балоните си с кръгла форма – особено важно правило за естетически издържана балонна декорация! Относно балоните с хелий – определено са предпочитан вариант, когато не желаете да губите време с аранжирането на арки и фигури от балони. Изпълват пространството и придават завършеност на декорацията. Единствен недостатък при празниците на открито е това, че вятърът може да ни изиграе лоша шега и балоните ни с хелий да не изглеждат добре аранжирани, а по-скоро оплетени на снимките.

Декорация таралежчето Соник

Последен съвет относно декорацията, който можем да дадем е да не забравяте тортата. Често тя е декорирана в темата на празника, но се появява накрая и то за 2-3 минути, докато изпеем песента на рожденика. Ако разполагате с декорирана торта, посрещнете гостите с нея – поставете я на декорна масичка и нека тя присъства на снимките. Извадете я непосредствено преди началото и когато снимките приключат отново я приберете във витрината. Често след края на тържеството от украсата не остава много, защото малчуганите се забавляват, така че това е най-удобният момент  да запечатате цялостно специалният момент на детето си в пълният му блясък и завършеност.

Торта за детски рожден ден