Последвайте ме:
За контакти: +359889280028

Абитуриентският бал на Карина и Бранимир - план и декорация

21.06.2021

Подготвянето на събитие, което е толкова важно и значимо за човек е истинско предизвикателство. Какво обаче да кажем, ако събитието е за двама абитуриенти едновременно и те са момче и момиче? Ще ви разкажа как се случва това вълшебство стъпка по стъпка, за да ви разкрия колко са важни детайлите и доброто планиране за да се постигне резултат, от който всички да останат без думи.

С близките на Карина и Бранимир се срещнахме повече от месец преди бала в комплекс „Бряста“, за да уточним визията, мястото, броя гости и едно от най-важните неща - цветовете. Казвам едно от най-важните защото да се комбинира украса за бал подходяща за момче и момиче е особено трудна задача. Изключихме бързо розовото и синьото като вариант, имайки в предвид официалността на събитието, и се спряхме на сребърно, черно и малко циклама. За да стигнем до тази комбинация помолих за снимки на тоалетите на двамата, за да може да има акцент в украсата, който да кореспондира с тях, но да не се слеят с нея, заставайки за фотосесията си.

Банер надпис за абитуриентски бал

За самото събитие оформихме фото кът за снимки с кръгъл фон от сатен, полу-арка с гигантски балони, хром балони, флорална декорация с палмови листа в циклама и пера в сиво. Арката бе изпълнена по технологията балон в балон, за да постигнем по-плътен и наситен цвят. Добавихме две декорни масички за тортите, както и огледални надписи и топери в сребърен цвят. За градината и масите на гостите подготвихме надпис „Честит бал!“ и балони с хелий в съответните цветове за да изпълним пространството и за да създадем празнична атмосфера. Тъй като декорирането започна от ранни зори, подсигурих летателните свойства на балоните, като им добавих специален гел, който удължава устойчивостта им с минимум два дни.

Оформянето на фото къта е изключително отговорна задача, един път заради позиционирането му – трябва да бъде разположен така че светлината да е подходяща за снимки, от друга, ако е прекалено дълго време на слънце има опасност балоните да се спукат от топлината. По тази причина е желателно балонената декорация да се постави непосредствено преди започването на събитието, за да се избегнат такива неприятности. Същото важи и за тортата, в случая – двете торти. Много пъти съм приканвала моите клиенти да добавят тортите си като акцент към декорацията и да ги покажат на гостите си още при посрещането им. Все пак те са направени специално по темата на събитието и са прекрасно допълнение към цялостната визия, така че те също се поставят на определените места непосредствено преди пристигането на гостите.

Огледални надписи за фотокът

По моя препоръка, абитуриентите и най-близките им, пристигнаха половин час преди гостите, за да могат да се снимат спокойно и без суматоха. Още един важен съвет, който давам на моите клиенти е да се съпроводят гостите при тяхното пристигане директно до фото къта, където да поднесат своите поздравления и подаръци. Освен, че фотографа ще улови неповторими емоции, така ще сте сигурни че всеки гост има снимка с домакина и декорацията.  

Освен прекрасния резултат, който постигнахме, стилната, празнична атмосфера и страхотните снимки, сигурна съм, че усещането, което е останало в двамата абитуриента от тази вечер, че са значими, важни и специални, ще им даде самочувствие и увереност да отворят книгата на живота си на нова бяла страница и да започнат да гонят мечтите си целеустремено.

Декорация на абитуриентски бал в процес